Tandblekning Solna | Sundbyberg

Tandblekning i Solna och Sundbyberg

Sundbybergs Laserklinik utför tandblekning och flera andra estetiska behandlingar för kunder i Solna och Sundbyberg. Välkomna att kontakta oss för mer information och tidsbokning!

Alla människor har olika grundfärger på tänderna. En rätt genomförd tandblekning kan ge vitare tänder samt ett vackert leende. Genom en enkel behandling på endast en timme får du vitare och fräschare tänder.


Innan behandling

Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer till oss för behandling.

Efter behandling

Undvik färgad mat och dryck så som kaffe, cola, rött vin, tomatsåser m.m. Detta på grund av att dina tänder jobbar på att återställa sin fuktbalans då tänderna i det här skedet är mer mottagliga för färgämnen.


sundbyberg laserklinik tandblekning

Naturligt att tänderna blir mörkare med åren

Det är vanligt – och helt naturligt – att tänder blir mörkare med åren. Tobak, vissa typer av mat och vardagliga drycker som kaffe, te och vin påverkar också färgen på tänderna, liksom vissa sjukdomar.

Har dina tänder gulnat eller fått fula missfärgningar så är tandblekning en smidig och effektiv lösning. En tandblekning tar ungefär en timme att genomföra. Men för att resultatet ska bli helt tillfredsställande kan det ibland behövas ett eller två återbesök.

Tandblekning Solna och Sundbyberg – vidare information

En tandblekning är en kemisk process där blekmedlet tränger in i emaljen och tandbenet. De missfärgade mörkare ämnena bryts ned till mindre och inte lika färgstarka ämnen. Tänder som är missfärgade i brunt och gult är enklare att bleka om man jämför med missfärgningar i kalla färger som grått och blått.

Innan du bestämmer dig för att genomföra en tandblekning måste dina tänder undersökas av en tandläkare eller tandhygienist. Då bedöms om de missfärgningar som finns kan blekas och vilken metod som passar bäst. Eventuella hål i tänderna måste vara lagade innan man genomför en tandblekning och all tandsten måste bort. En god munhygien är också viktig. Borsta tänderna ordentligt både före och efter behandlingen.

Tandblekning ger dig ett vitare leende

Har man problem med isande tandhalsar eller tunn emalj är det inte lämpligt att bleka tänderna. Personer som röker eller snusar bör också undvika behandlingen då tobaken kan göra att resultatet blir sämre. Även gravida och ammande kvinnor bör undvika denna behandling av säkerhetsskäl.

Bor du i Sundbyberg eller Solna och vill ha hjälp med gulnade och missfärgade tänder? Välkommen till Sundbyberg Laserklinik – vi kan ge dig vitare tänder, bättre självförtroende och ett snyggare leende. Vår metod för tandblekning är enkel och säker!

Vi är specialister på tandblekning